Innovatie

De telefonie markt verandert razend snel. Waar enkele jaren geleden nog de vraag was of het bellen via datanetwerken wel toekomst had, heerst alleen nu nog de vraag: “Wanneer houdt het bellen via traditionele telefooncentrales op”!

Nieuwe technieken doen razendsnel hun entree in de markt. De werelden van de vaste en mobiele telefonie groeien naar elkaar toe. Unified Communications is een begrip dat voor veel bedrijven niet meer is weg te denken in het kader van efficiënter en flexibeler werken. Vanuit concurrentie oogpunt wordt het steeds belangrijker om op het gebied van telecommunicatie en ICT sneller tot innovatie over te gaan. De importantie van goede kwalitatieve datanetwerken voorzien van Quality of Service (VPN’s) en de kwaliteit van interne bedrijfsdatanetwerken en gebruikte switching en routing technieken wordt steeds belangrijker.

Het vraagstuk:” Nog investeren in telecommunicatie of geheel of gedeeltelijk outsourcen”, vraagt om een gedegen advies van specialisten.

Op het snijvlak van nieuwe functionaliteit, infrastructuur, techniek, financieringsmogelijk-heden en Ja/Nee outsourcing ligt de specifieke kennis van Connecting Hands.

Het nemen van een goed onderbouwde en gefundeerde beslissing is belangrijk. Veel bedrijven zien door de bekende bomen het bos niet meer. Connecting Hands adviseert op basis van feiten, eisen en wensen de juiste partner(s).

Onafhankelijkheid is hierin een belangrijk gegeven!